Midzomernachtduik

Op 21 juni 2013 vindt voor de tweede keer de Midzomernachtduik plaats. De Midzomernachtduik is een initiatief van het vakblad ZwembadBranche en verwijst naar het midzomernachtfeest, een bekend verschijnsel in met name de Scandinavische landen. Op deze dag viert men dat de zon niet onder gaat. Het midzomernachtfeest is eigenlijk een ode aan de zomer en voor de zwembaden een moment bij uitstek om de zomer in te luiden.

Hoewel het in eerste instantie was bedoeld om het zwemmen in de open lucht te stimuleren, staat nu het zwemmen in het algemeen centraal en is het evenement ook voor binnenbaden. Door op één moment alle krachten te bundelen, kunnen we het zwemmen in één keer op een positieve manier extra onder de aandacht brengen. Juist in deze tijd, waarin veel baden met sluiting worden bedreigd. Voor een leven lang zwemplezier kunnen we geen enkel zwembad missen.

Op dit moment doen meer dan 80 zwembaden aan dit evenement mee. Het programma is per locatie verschillend. De een organiseert een barbecue, de ander een wedstrijd bommetje. Overigens is het niet zo dat de baden pas om middernacht open gaan. Sommige beginnen al rond zeven uur met een programma voor ouders en kinderen en hebben dan van 21:00 tot 01:00 uur een programma voor volwassenen. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te zwemmen.

Kijk voor alle deelnemende accommodaties op http://www.facebook.com/midzomernachtduik

Met Kennis en Respect